Ga naar overzicht

CORONA-UPDATE

22-04-2020

Geachte patiënt, ouder/verzorger,

 

Vanaf 28 april zullen wij weer beperkt opengaan. Eerst gaan wij patiënten oproepen waarvan wij denken dat nog langer wachten schadelijk kan zijn voor de behandeling.

De praktijk wordt momenteel aangepast, zodat er een veilige afstand bewaard kan blijven tussen de patiënten, zowel in de wachtruimte als in de behandelruimte.

Bij de balie hangt een dispenser met handalcohol om de handen te desinfecteren. Voor de behandeling vragen wij een ieder om de mond te spoelen met een door ons te verschaffen antiseptische mondspoeling. Uiteraard worden de hygiëneregels altijd streng nageleefd in onze orthodontiepraktijk. Ook vragen wij patiënten zoveel mogelijk alleen te komen en anders met niet meer dan 1 begeleider.

Wij verzoeken u om thuis te blijven als u symptomen zoals o.a. hoesten en/of koorts vertoont of als naasten besmet zijn met corona. Voor de overige behandelingen zullen wij contact met u opnemen om een nieuwe afspraak in te plannen. Dit kan echter wat langer duren dan u van ons gewend bent. Om op een verantwoorde manier de reguliere behandelingen weer op te starten zullen wij namelijk de agenda vanaf 28 april aanpassen, waarin wij ruimer plannen voor de behandelingen dan gewoonlijk. Gezien het aantal afspraken dat wij de afgelopen tijd hebben moeten verzetten en nog te verzetten hebben, vragen wij u om enige flexibiliteit i.v.m. de tijden van de afspraken.

Er zijn echter behandelingen die wij op dit moment nog moeten uitstellen, het gaat hierom afspraken waarbij water gebruikt dient te worden (zoals het plaatsen van vaste apparatuur, repareren van slotjes, plaatsen van spalken en het verwijderen van de beugel). Dit i.v.m. het vrijkomen van aerosol (een nevel waarin virussen zich eenvoudig kunnen verspreiden). Van de verzette afspraak, zult u een e-mail of telefonisch bericht ter bevestiging krijgen.

Wij hopen op uw begrip en geduld. Ook wij willen niets liever dan zo snel mogelijk weer volledig open, waarbij alle reguliere behandelingen hervat of gestart kunnen worden.

Maar we leven momenteel in een rare en onzekere tijd en zoals premier Rutte zei op de persconferentie van21-04-2020: ‘Beter nu voorzichtig zijn dan later spijt hebben.’

Indien u een afspraak herinnering van ons ontvangt gaat uw gewone afspraak gewoon door. Wij vragen u ons zo min mogelijk te bellen en eventuele vragen per email te stellen.

 Voor de patiënten met:

  • Uitneembare apparatuur blijf dit wel dragen evt. alleen in de nacht.

 

  • Vaste apparatuur: Als je elastieken draagt, draag deze alleen in de nacht, zo blijft de beet stabiel en kan er geen over correctie ontstaan. Nieuwe elastieken nodig? Laat het ons weten via de mail of telefonisch.

 

Voor spoedgevallen zijn wij te bereiken op ons spoednummer 06 – 81 25 82 92. Voor overige vragen zijn we via de email info@ortholaakkwartier.nl bereikbaar.

 

Wij hopen jullie snel weer te zien in de praktijk!

Blijf veilig en gezond!

 

Met vriendelijke groet,

Orthodontiepraktijk Laakkwartier